Tänään on sunnuntai. Tuli nukuttua taas pitkään. Apea tunne heti näin aamulla. Keitin kahvia ja avasin tietokoneen. Puhelimeen näytti joku soittaneen minulle aivan oudosta numerosta. Eipä juuri nykyisin tulekaan soittoja kuin oudoista numeroista,puhelinmyyjiltä ja ties mistä.


Päivä on harmaa. Vastapäinen ruma talo irvistelee kun katson ikkunasta ulos.Lumi on likaista pihalla. Menen suihkuun.


Suihkun jälkeen piristyn hieman. Mitä tekisin tänään ? Menisinkö käymään Malmin hautausmaalla ? Vai tapaamaan muistisairasta, poiskuihtuvaa tätiäni Savelaan ? Taidankin lähteä kävelemään Kaivopuiston rantaan, se on lempipaikkani hiljaiseen, pohdiskelevaan kävelyyn kaikkina vuodenaikoina. Ihmiset siellä ovat kaikki varta vasten tulleet oleilemaan meren äärelle ja turhia melskaajia ei ole.


Pasilan asemalta nousen junaan. Se on melko tyhjä.Katson junan ikkunasta ja hätkähdän kun näen Eläintarhanlahden jäällä kävelijöitä ja pari hiihtäjää. En menisi vielä jäälle itse.


Rautatieasema on nykyisin tyylikäs kun se on katettukin.Lapsena menin joskus tätini mukana maalle Helsingistä Lieksaan yöjunalla. Junat olivat silloin pelottavan mustia ja niissä oli kovat penkit.Minulla oli äidin tekemät voileivät mukanani ja olisin halunnut alkaa syömään niitä jo Pasilan kohdalla.. Oulunkylässä katsoin aina ikkunasta ulos kun tahdoin nähdä kotitaloni.


Näin taas unta viime yönä että olin töissä. Yksityiskohtia en muista enää. Olen alkanut viime aikoina tekemään kovasti töitä unissani. No tuskinpa verottaja siihen puuttuu ja en kadu että hyppäsin oravanpyörästä pois viime kesänä kun tuli tilaisuus.


Keskustassa on tavanomainen sunnuntaivilske.Ammatikerjääjiä, soittajia ja eläviä patsaita. Naurahdan yksikseni kun pohdin että alkaisinko eläväksi patsaaksi. Missäköhän voisi opiskella mimiikkaa ? Työ ei olisi ainakaan kovin aktiivista. Esittäisin vaikka Don Quijotea – surullisen hahmon ritaria.


Kaivopuiston rannassa ei ole paljon kävelijöitä. Ihmiset pysyttelevät koloissaan näin pilvisellä säällä. Otan muutamia valokuvia puhelimella. Pari kuvaa myös Essi Renvallin veistämästä Rauhanpatsaasta. Patsas katsoo mielestäni itään ja sieltähän se vihollinen on tavannut tulla.


Palaan takaisin keskustaan, käyn syömässä Forumissa. Ravintolan kassa , jolla on viikon annos huulipunaa, hymyilee kun poistun. Pistäydyn Asematunnelissa kaupassa ja ostan kahvia, banaaneja ja kolme hautakynttilää.

Matkustan junalla kotiin. Seison eteisessä hetken pimeässä ennen kuin laitan valot huoneistoon.


Alan viettämään sunnuntai-iltaa.